Aankondiging Symposium The Foodture


Voeding & Diëtetiek internationaal Symposium in Antwerpen

 

Op 9 februari 2018 vindt het symposium ‘The Foodture’ plaats in Antwerpen. Georganiseerd door de studenten van de opleiding Voedings- en dieetkunde van zowel Artesis Plantijn Hogeschool en de Haagse Hogeschool. De thema’s van deze middag zijn: duurzaamheid, innovatie/creativiteit en ondernemerschap.

 

Het doel van de conferentie is om studenten en voedingsdeskundigen de mogelijkheid te bieden een internationaal netwerk op te bouwen en bovenal werkveld gerelateerde problemen vanuit een internationaal perspectief te bespreken en discussiëren.

 

Onder andere Daniela Grach, senior lector FH JOANNEUM in Graz, Austria, Eline Vanuytrecht's, Post-Doctoral Researcher bij CSIRO en Maggie Geuens, Professor Marketing en Consumentengedrag spreken over de uitdaging voor de voedselproductie voor de toekomst, het belang van ondernemerschap en innovatie voor de diëtetiek en de betekenis van nudging in preventie van voeding gerelateerde aandoeningen.

 

Tussendoor is er de gelegenheid om een rondje over de interactieve informatiemarkt. De onderliggende thema’s Share. Create. Taste. worden hier verder ingevuld.

 

Zowel de Haagse als Antwerpse opleiding is ervan doordrongen dat in de toekomstige beroepsuitoefening een internationaal perspectief nodig is. Met dit gezamenlijke, internationale initiatief dragen ze actief bij aan het streven door hun personeel, studenten en cursussen te internationaliseren!

 

Datum: Vrijdag 9 februari 2018

Tijdstip: Van 12:30 uur tot 17:30 uur

Adres: Artesis Plantijn University college A.P.B.

Antwerpen - Lange Nieuwstraat 101, 2000 Antwerpen